Politika zasebnosti

Upravitelj spletne trgovine Buba, Buba d.o.o., je v skladu z  Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine Buba, se zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov s poštno številko,
  • e-mail (ki je hkrati tudi uporabniško ime),
  • telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ostale podatke, vnešene v obrazce v spletni trgovini Buba.

Za točnost podatkov, ki jih uporabniki vnesete oz. podate, ne odgovarjamo. Kontaktne informacije uporabljamo le v primeru, ko je potrebno vzpostaviti stik z obiskovalcem in za občasno pošiljanje informativnega gradiva.

Zaradi zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopate do spletnega mesta. Ob začetku obiska, se vsakemu uporabniku dodeli sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Med drugim lahko na vaš računalnik, spletna trgovina Buba shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (da se prepozna uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) in piškotki sistema Google Analytics (analiziranje obiskanosti spletnega mesta).

Na strežnik spletne trgovine Buba se trajno shranjujejo vsi omenjeni podatki, razen piškotkov. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po krajšem času neaktivnosti. Trajni piškotki pa se shranjujejo na računalnik obiskovalca.

Upraviteljem spletne trgovine Buba, piškotki omogočajo vodenje evidence o obiskih spletnega mesta, uporabnikom pa omogočajo boljše delovanje spletne trgovine. S to tehnologijo se ne zbirajo osebni podatki o posameznih uporabnikih. Izključni namen tega je izboljšanje vsebin in uporabe portala.

Buba d.o.o.  podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (v našem primeru Pošta Slovenije) bo zaupan le naslov uporabnika, za potrebe dostave. Z uporabnikom bomo po potrebi v stik stopili preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu sicer izrecno ne nasprotuje.