buba-trgovina-icon-logo

10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

Ovratnice, oprsnice in povodci

Izbira primerne opreme za našega psa je še kako pomembna. Kvalitetna in uporabna ovratnica, oprsnica ali povodec nam lahko služita zelo dolgo.

Ko pride nov kuža v naš dom je eno prvih vprašanj – ovratnica za psa ali oprsnica?
Na to vprašanje ni enostavnega odgovora. Nekaterim, tako vodnikom kot psom bolj ustrezajo ovratnice, drugim oprsnice. Pasji vrat je izredno občutljiv, sploh pri mladičkih in manjših pasmah zato se večinoma svetujejo oprsnice. Tudi če pes na povodcu vleče imamo na voljo oprsnice, ki se pripenjajo tudi spredaj, kar psu fizično onemogoči tako močne potege hkrati pa mu ne povzroča bolečin.

Pri izbiri oprsnice je pomembno, da psa ne ovira pri hoji, teku in igri. Sklepi morajo biti odprti ne prevezani z oprsnico. Pomembno je tudi, da se jih enostavno namesti na pse in, da so anatomsko oblikovane. Oprsnice in varnostni pasovi se odlično obnesejo tudi v avtu, če se pes vozi na zadnjih sedežih.

Klasične ovratnice so primerne za pse, ki lepo hodijo na povodcu, ali pa za tiste, ki se sprehajate po bolj odmaknjenih poteh, kjer je pes lahko spuščen.

Povodce delimo na klasične povodce in tako imenovane fleksije. Fleksiji so zelo priljubljeni, saj omogočajo psu več prostora za gibanje in raziskovanje okolice. Slabost fleksijev je, da imamo manj nadzora nad psom in morda niso najbolj primerni za obljudene lokacije.

Klasični povodci so iz različnih materialov in so različnih dolžin. Od merskih, pa tudi do dva metra in pol ter več. Izberite take, ki najbolj ustreza vašim sprehodom.

V času učenja psa so nepogrešljivi sledni povodci. Sledni povodec je navadno dolg 10 ali 15 metrov. Nanj pripnemo psa in pustimo, da ga vleče za seboj. Tako imamo večji nadzor, hkrati pa ima pes dovolj svobode pri učenju.

Ovratnice, oprsnice in povodci so izdelani iz različnih materialov, od najlona, usnja do kovine. Nekateri so podloženi za večje udobje (npr. Truelove in Tre Ponti) ali pa iz materialov, ki se lahko čistijo. Usnje je še vedno zelo priljubljeno saj je trpežno, Wau Dog kolekcija na naših poličkah pa je tudi izjemno mehka in barvita.

Pozimi lahko na ovratnico, oprsnico ali povodec namestite tudi lučko, ki bo poskrbela za dodatno varnost v temi.
Preberi več
Počisti
Počisti
Počisti

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+
Počisti
-
+

od 5,90 

Počisti
-
+

od 13,90 

Počisti
-
+
Počisti
-
+
Počisti

od 13,90 

Počisti
-
+
Počisti
-
+

od 13,90 

Počisti
-
+
Počisti
-
+

od 14,90 

Počisti
-
+
Počisti
-
+
Počisti
-
+
Počisti
-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+
Počisti
-
+