buba-trgovina-icon-logo

10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

Nega in Higiena

Ustrezna in redna nega je izredno pomembna, saj ohranja zdravje in dobro počutje vašega psa.
Ko omenimo nego večina skrbnikov najprej pomisli na česanje in krtačenje psa. Sploh pri dolgodlakih psih in psih z gosto podlanko je vsakodnevno česanje ključno. Posebno pozornost izčesavanju mehke, spodnje volnate dlake ali podlanke je potrebno posvetiti v spomladanskih in jesenskih mesecih, ko psi menjajo dlako. Pri psih, ki živijo zunaj je menjava bolj intenzivna kot pri psih, ki živijo z nami v stanovanju ali hiši.

Kako izberemo pravo krtačo ali glavnik?
  • Glavnik je primeren za razčesavanje daljše krovne dlake. Z njim boste temeljito prečesali dlako in razčesali morebitne vozle.
  • Mehke žičnate krtače  odlično razčešejo in odstranjujejo mehko podlako.
  • V zadnjem času so na tržišču tudi posebni glavniki, ki so namenjeni prav odstranjevanju podlake, t.i. furminatorji. Pri uporabi bodite pazljivi, da psa predhodno razčešete.
  • Večino psov iz pasemske skupine terierji je potrebno trimati. Za več informacij o tem kako to naredite se lahko obrnete tudi na naši pasji frizerki.
  • Pri psih s kratko dlako se odlično obnesejo gumijaste krtače, ki hkrati masirajo in odstranjujejo odmrlo dlako.

K negi psov spada tudi kopanje. Veliko lastnikov psov zanima, ali je pogosto kopanje priporočljivo. Naš nasvet je, da psa skopate takrat, ko je to potrebno, vedno pa uporabljajte kvaliteten, naraven šampon, brez parabenov, sulfatov in parfumov.

Posebno pozornost moramo nameniti tudi čiščenju pasjih zob. Z rednim ščetkanjem s posebnimi zobnimi ščetkami in zobnimi pastami za pse preprečimo nabiranje zobnih oblog in zobnega kamna. Z ohranjanjem zobne higiene vplivamo tudi na splošno zdravje našega psa, prihranimo pa tudi strošek odstranjevanje zobnega kamna pri veterinarju.

Krajšanje krempljev je prav tako ena od osnovnih stvari pri skrbi za psa. Predlogi kremplji namreč lahko povzročijo deformacijo tačk in  povzročajo bolečino pri hoji. Na voljo so različne klešče za krajšanje krempljev s katerimi se lahko opravila lotite kar doma. Svetujemo pa, da vam pravilen postopek krajšanja prvič pokaže vaš veterinar.
Preberi več

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+
Počisti

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

7,90 

Na zalogi

-
+

Na zalogi

Na zalogi

-
+

10,50 

Na zalogi

Na zalogi

-
+