buba-trgovina-icon-logo

10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

Dom, Transport, Varnost

Transport mačk lahko predstavlja izziv, saj so te ljubke živali po naravi teritorialna bitja, ki jim spremembe okolja niso ravno po godu. Ne glede na to, ali gre za obisk veterinarja, selitev ali potovanje, je pomembno, da je transport za vašo mačko čim manj stresen. Ustrezna priprava, pravilna izbira transportne opreme in razumevanje potreb vaše mačke so ključni za zagotavljanje varnega in udobnega transporta.

Izbor prave transportne torbe ali kletke
Izbira primerne transportne torbe ali kletke je prvi korak k zagotavljanju varnosti in udobja vaše mačke med prevozom. Pomembno je, da izberete model, ki je dovolj prostoren, da se vaša mačka lahko udobno obrne, hkrati pa zagotavlja dovolj zračenja. Materiali morajo biti trpežni in enostavni za čiščenje. Transportne torbe s trdim dnom zagotavljajo stabilnost in preprečujejo neprijetno guganje, ki bi lahko vašo mačko dodatno vznemirilo.

Navajanje mačke na transportno torbo
Da bi vašo mačko čim bolj navadili na transportno torbo in zmanjšali stres ob prevozih, je priporočljivo torbo postaviti v bivalni prostor nekaj dni ali celo tednov pred načrtovanim potovanjem. Vanjo lahko položite njeno najljubšo odejo ali igračo, da postane bolj zanimiva. Pustite, da mačka raziskuje torbo na lastno željo, kar bo pripomoglo k temu, da jo bo dojemala kot varno zavetje.
 
Med prevozom
Na dan prevoza poskrbite, da bo vaša mačka varno nameščena v transportni torbi. Neposredno pred odhodom ji ne ponujajte hrane, saj to lahko zmanjša možnost slabosti med vožnjo. Med vožnjo bodite čim bolj mirni in govorite s svojo mačko pomirjujoče, saj ji bo vaš glas nudil dodatno tolažbo. Poskrbite za primerno temperaturo v vozilu in se izogibajte glasni glasbi ali nenadnim premikom, ki bi mačko lahko prestrašili.

Po prihodu
Ko prispete na cilj, dajte mački čas, da se navadi na novo okolje. Odprite transportno torbo in pustite, da sama odloči, kdaj bo pripravljena izstopiti. V novem okolju ji zagotovite dostop do vode in mačjega stranišča ter prostor, kjer se bo lahko skrila, če se bo počutila ogroženo.
Pravilno pripravljen in izveden transport lahko znatno zmanjša stres, ki ga mačka doživi med potovanjem. Pomembno je, da se vedno prilagajate potrebam in temperamentu vaše mačke, saj bo le tako to prijetna izkušnja za vse.
Preberi več

Na zalogi

-
+

2,99 

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+

Na zalogi

-
+