buba-trgovina-icon-logo

10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

Nekton BIOTIN

VITAMINI –ELEMENTI V SLEDOVIH – AMINOKISLINE – KALCIJ
V VODI TOPEN PRAŠEK , ZA SPODBUJANJE RASTI PERJA

NEKTON-BIO je poseben pripravek za pospeševanje rasti perja in je še zlasti priporočljiv pri različnih okvarah in poškodbah perja, ki so posledica slabe prehrane.

Številne nepravilnosti pri perju izhajajo iz slabe prehrane. Obolelo perje ali njihov nerazvoj je pogosto posledica pomanjkanja pomembnih aminokislin – komponente kompleksnih kombinacij proteinov – in vitaminov, ki imajo pomemben učinek na rast in razvoj perja. Vsi ti elementi so pomembni tudi pri zdravljenju motenj pri rasti perja (npr. izguba perja, deformacija itd.). V primeru odsotnosti teh elementov oz. njihovi minimalni prisotnosti v ptičjih organizmih, lahko to vodi do okvare perja in celo kanibalizma. Če ptica prične jesti/uničevati lastno perje, je to lahko posledica psihičnih težav, ki se jih velikokrat lahko odpravi s spremembo okolja (večji prostor za letenje, vlažnost prostora, novi partner itd.). Tudi tu lahko veliko pomaga dodajanje aminokislin, vitaminov in mineralov.

UPORABA:
Topnost praška NEKTON-BIO omogoča lahko uporabo. Dodate ga v mehko hrano ali vodo za pitje. Nikoli ne presežite količine dnevnega obroka ali vode. Vsak dan je potrebno zagotoviti svežo hrano in vodo, da bi lahko ptica polno izkoristila koristnost vseh vitaminov itd.

DOZIRANJE:
Priložena dozirna žlička zdrži 1 g vsebine. Uporaba te žličke pomeni: 1 polna žlička na pribl.1 litra vode. Če imate le eno ali dve ptice, naredite luknjico v aluminijasto folijo na pokrovu in manjšo količino stresite v vodo za pitje.

NEKTON-BIO je poseben pripravek za spodbujanje rasti perja. Uporablja se ga v primerih poškodbe perja, ki je posledica slabe prehrane. Leta raziskav so prinesla razvoj vitaminsko-proteinskega pripravka, ki vsebuje visoko količino aminokislin (arginin, metionin, lizin), vitamin A, vitamin E in biotin. Vsi ti imajo velik vpliv na rast perja.

Poleg že naštetih sestavin, NEKTON-BIO vsebuje tudi 10 pomembnih vitaminov, 6 elementov v sledovih, kalcij in druge bistvene elemente, potrebne za dobro počutje in zdravje vaših ptic.
Da bi NEKTON-BIO dosegel svoj polni učinek, ga je potrebno jemati v daljšem časovnem obdobju – odvisno od vrste ptice. V primeru hudih poškodb perja, svetujemo dvojni ali trojni odmerek NEKTON-BIO vse dokler se ne pojavi novo perje. Nato se lahko vrnete na običajni odmerek vse dokler ptica ne dobi polnega, novega in zdravega perja.

Prosimo, upoštevajte: NEKTON-BIO se ne sme uporabljati med valjenjem, ker bi lahko povečan paritveni nagon samca lahko ogrozi proces valitve.
Po uporabi NEKTON-BIO vam svetujemo uporabo NEKTON-S, ki vsebuje vitamine, minerale, aminoklisline in kalcij, elemente, pomembne za zdravje ptic. Na ta način se lahko izognite poškodbam in obolenjem zaradi pomanjkanja teh sestavin.

POMEMBNO: Hraniti v temnem, suhem in hladnem prostoru. V neodprti embalaži in ob pravilni hrambi, so vitamini v NEKTON-BIO uporabni do datuma izteka uporabe (glej nalepko).
Zaradi višje vsebnosti vitamina D in elementov v sledovih, kot pa jih lahko najdemo v popolni krmi, se pripravek lahko doda le do 10% dnevnega ptičjega obroka.
Tako kot pri vseh izdelkih, bogatih s proteini, je potrebno tudi pri uporabi NEKTON-BIO paziti na higieno, ko se ga dodaja vodi za pitje. Raztopino menjajte vsak dan, temeljito očistite skledo ter dezinficirajte.

Teža Ni na voljo
VELIKOST

, , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

popust-20%

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 3 Točke
-
+
Kupi ta izdelek in pridobi 24-28 Točke
Počisti
-
+

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 36 Točke
-
+

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 12 Točke
-
+

    Podatki proizvoda: