buba-trgovina-icon-logo

10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

NEKTON Rep Calcium + D3

NEKTON-Rep-Calcium + D3 je obogaten z vitaminom D3 in dvema aminokislinama.
Podpira optimalen razvoj in vzdrževanje okostja ter spodbuja zdravo presnovo kalcija pri vseh plazilcih. Za preprečevanje in uravnoteženje pomanjkanja kalcija in njihovih sekundarnih bolezni.
NEKTON-Rep-Calcium + D3 se z lahkoto zmeša z zdrobljenimi živili. Živo hrano poprašimo z NEKTON-Rep-Calcium + D3 za plazilce in dvoživke, ki jedo insekte.

Dvoživke in plazilci so vretenčarji kot njihovi vodni predniki. Iz obilja družin, rodov in vrst iz prazgodovine je ostalo le malo, vendar pa je še vedno živi približno 9.000 vrst različnih oblik, barv in značilnosti. Današnje plazilce in dvoživke najdemo na vseh celinah in prebivajo v različnih habitatih. Dvoživke se še niso popolnoma oddaljile od habitata svojih prednikov. Ker njihova koža nima zadostne zaščite pred izhlapevanjem, morajo še vedno večinoma živeti v vodi ali blizu nje v vlažnih prostorih, zato, da ne dehidrirajo.

Čeprav je nekaj plazilcev vodnih prebivalcev, se njihovi potomci razvijajo brez tega vmesnega obdobja in se izležejo iz jajc kot miniaturne različice svojih staršev. V večini primerov se zarodki plazilcev popolnoma razvijejo v jajcu in se izležejo med ali kmalu po porodu. Ker sveže izležene / novorojene mlade živali dihajo zrak in imajo trdno zaščitno kožo, izležejo jajca na kopnem, kjer se izležejo mlade živali. Zahteve, ki jih je treba izpolniti za ohranjanje dvoživk in plazilcev, so različne. Najprej se morate čim bolj naučiti o naravnem življenjskem okolju živali, da bi ustrezno prilagodili terarij. Če ni vedno mogoče v celoti ustvariti naravnega habitata, lahko žival ohranite v najboljšem možnem zdravju in pripravite na razmnoževanje.

Najbolj osnovni pogoji za to so: svetloba, temperatura, zrak, prostor in prehrana. Zahteve naših vrst hrane v terarijih so zelo različne. Dvoživke so večinoma mesojede. Plazilci so mesojedci, rastlinojedi ali vsejedi, odvisno od vrste. Kakorkoli, najpomembnejši del prehrane so sestavine: ogljikovi hidrati (škrob, sladkor, surova vlakna), maščobe, beljakovine, minerali (glavni in elementi v sledovih), vitamini, voda.
Energijo dobivajo iz ogljikovih hidratov. Popolno pomanjkanje ogljikovih hidratov lahko poškoduje sestavo črevesne flore in povzroči motnje v sintezi vitaminov.
Kot koncentrirani nosilci kalorij, maščobe prav tako dobavljajo potrebno energijo za telo živali. Pomembna funkcija maščobe v presnovi je njena sposobnost, da reabsorbira liposolubilne vitamine in pro-vitamine. Iz maščobnih kislin so še posebej pomembne nenasičene maščobne kisline, saj zagotavljajo nemoten razvoj kože in lusk ter urejajo oskrbo celotnega telesa z vodo.
Beljakovinske
snovi vsakega živila so sestavljene iz različnih aminokislin, ki jih ni mogoče nadomestiti z drugimi snovmi. Posamezne aminokisline, ki izvirajo iz hrane, so primerne za različne živali na različne načine za izgradnjo naravnih beljakovin v telesu.
Od mineralov so pomembni naslednji glavni elementi: natrij, kalij, fosfor, kalcij in magnezij. Pomembni so tudi elementi v sledovih baker, cink, mangan, kobalt, molibden, jod in železo. So ključnega pomena za uravnavanje oskrbe z vodo in za presnovo beljakovin. Kloridi in fosfati morajo biti prisotni v soli. Kalcij in fosfati, v uravnoteženih razmerjih, so izjemno pomembni za gradnjo kosti in ohranjanje stabilnosti. Telo potrebuje vitamine, ki podpirajo pretok bistvenih procesov. Vitamini so podobni katalizatorjem, tj. Intervenirajo z nadzorovanjem metabolizma, ne da bi dejansko sami oskrbovali energijo ali služili kot gradbeni material za gradnjo telesnih celic. Zdravo telo lahko proizvede le nekaj od njih samih in ne vedno v zadostnih količinah.
Če ni na voljo zadostne količine, se začnejo simptomi pomanjkljivosti. Številne pomanjkljivosti zaradi pomanjkanja vitaminov so znane pri dvoživkah in plazilcih. Na primer, malo vitamina A lahko privede do vnetja oči ali poškodbe oči. Poškodbe kosti pri dvoživkah in mehčanje kosti pri plazilcih so posledica pomanjkanja vitamina D. Pomanjkanje B-kompleksnega vitamina je pomembno povezano s prebavnimi motnjami, paralizo in poškodbami kože.

Da bi preprečili takšne simptome pomanjkljivosti in da bi lahko v vsakem trenutku ponudili optimalno prehrano živali, je NEKTON razvil vrsto izdelkov, ki omogočajo posebno nego z različnimi hranilnimi snovmi in aktivnimi snovmi.
Na vsako steklenico NEKTON-Rep-Calcium + D3 je pritrjena zelena merilna žlička. 1 g NEKTON-Rep-Calcium + D3 ustreza eni merilni žlički.

Priporočilo za hranjenje: 0,25 g NEKTON-Rep-Calcium + D3 na kg telesne mase na dan, oziroma 1,5 g enkrat na teden. Ni topen v vodi, primeren poprašitev hrane / žive hrane.

Skladiščenje: NEKTON-Rep-Calcium + D3 je treba hraniti na suhem in zunaj sončne svetlobe, med 15 ° C in 25 ° C. Ne shranjujte v hladilniku!

Teža Ni na voljo
VELIKOST

,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

popust-20%

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 3 Točke
-
+

Original price was: 5,90 €.Current price is: 4,72 €.

Ni na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 24-28 Točke
Počisti
-
+

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 11 Točke

    Podatki proizvoda: