10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

NEKTON VITAMIN E 70G

KONCENTRIRAN VITAMIN E V PRAŠKU ZA PTICE IN SESALCE

NEKTON-E vsebuje visok odstotek vitamina E – tokoferol acetat in se ga uporablja z ostalimi NEKTON izdelki v skladu z navodili.
Vitamin E ima pomemben učinek na metabolizem in deluje kot stabilizator na ostale vitamine. Pomanjkanje vitamina E povzroča mišično distrofijo, ki lahko zajame celotni mišični okvir, srčne mišice in trebušne mišice. Živali, ki se hranijo s hrano, ki ne vsebuje vitamina E oz. ga vsebuje v premajhnih količinah, so dovzetne za različne infekcijske bolezni.

NEKTON-E je potreben za pomoč pri izgradnji in ohranjanju podpornih tkiv.
NEKTON-E je še zlasti primeren za rejce ptic saj vzpodbuja nagon po parjenju. Njegov učinek na reproduktivne organe in spolne hormone je zelo pomemben. Pomanjkanje vitamina E pri živalih povzroča odsotnost želje po parjenju in v določenih primerih tudi sterilnost. Pogosto rezerva vitamina E pri pticah (samice) ni zadostna za razvoj embria in mladičev. Z zagotavljanjem zadostne količine vitamina E pred izvalitvenim obdobjem, lahko rejec pričakuje večji odstotek ptičjih jajc, manjšo neplodnost, večjo možnost izvalitve ter manjšo stopnjo smrtnosti pri embriih in mladičih.

NEKTON-E se mora dajati živalim redno, vsaj tri tedne pred začetkom paritvenega obdobja. Prosimo sledite navodilom uporabe. Ko samica izvali prvo jajce, prenehajte z odmerki NEKTON-E, saj bi nadaljnja uporaba lahko imela negativen učinek na valjenje zaradi premočnega paritvenega nagona pri samcih.

UPORABA:
Topnost praška NEKTON-E omogoča lahko uporabo. NEKTON-E lahko dodate mehki hrani za ptice, pitni vodi ali pa dnevnemu odmerku hrane za pse, mačke in ostalim živalim. Ko se NEKTON-E vmeša v hladno vodo, se ustvari mlečna raztopina. Kakršenkoli tanek sloj sluzi na dnu, ki pri tem nastane, je le preostanek snovi (nosilec) v prašku. Vitamini se popolnoma raztopijo.
NEKTON-E vsebuje poseben tip vitamina E. Uporabljati ga je potrebno skupaj z ostalimi vitamini. V ta namen so vam na voljo ostali NEKTON izdelki kot je NEKTON-S. Idealna kombinacija za njihovo uporabo je pred in po vzreji za ohranjanje zdravja, kot tudi seveda z uporabo NEKTON-E med vzrejo.

DOZIRANJE:
Priložena dozirna žlička: 1g = ¼ čajne žličke, kar pomeni 1 zvrhana žlička NEKTON-E na približno 0,47 L  vode.

Primeri za ptice:
¼ čajne žličke »E« plus ¼ čajne žličke »S« (npr.) v cca 2,3 dcl vode.
½  čajne žličke »E« plus ½  čajne žličke »S« (npr.) v 0,47 L vode.

Če imate le eno ali dve ptici, naredite luknjico v pokrov in natresite majhno količino v vodo za pitje ali posipajte preko hrane. Možnost predoziranja pri tovrstni uporabi nima negativnih učinkov. Ravno nasprotno, na ta način se lahko vzpodbudi delovanje metaboličnih procesov organizma.
 
Za ostale živali:
Polovica priložene dozirne žličke =1/8 čajne žličke (1/2 g) NEKTON-E na 1kg telesne teže na dan  v obdobju 2 tednov.

POMEMBNO: Hraniti v temnem, suhem in hladnem prostoru. V neodprti embalaži in ob pravilni hrambi so vitamini v NEKTON-E uporabni do datuma izteka uporabe (glej nalepko).

50.000 mg vitamina E na 1.000 g
Aminokisline: L-arginin, L-lizin
Zaradi posebnega procesa obdelave je vitamin E popolnoma topen v hladni vodi.
Teža 0,07 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 9 Točke
-
+
Kupi ta izdelek in pridobi 8-13 Točke
Počisti
-
+
Kupi ta izdelek in pridobi 20-32 Točke
Počisti
-
+

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 8 Točke
-
+

    Podatki proizvoda: