buba-trgovina-icon-logo

10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

QUIKO HRANA ZA JEŽKE

QUIKO HRANA ZA JEŽKE

  • S sadjem in jagodami za raznoliko prehrano
  • Z jajčnim piškotom in žuželkami za potrebe po beljakovinah
  • Z medom za slasten okus

Hrana Quiko Hedgehog je kakovostna popolna hrana, ki je bila posebej zasnovana za potrebe ježkov. Hrana Quiko Hedgehog vsebuje vse osnovne sestavine, pomembne za prehrano prosto živečih ježkov, kot so žuželke, raki, meso, jagodičevje in oreški. Maščobe in čebelji med ter vitamini in elementi v sledovih zaokrožijo dobro uravnoteženo hrano.

Kaj in kdaj ježi jedo dodatno hrano?
Ježi so divji in prosto živeči glodalci, ki večino leta zlahka najdejo dovolj hrane, vendar obstajajo obdobja, ko je dodatna zaloga hrane zelo dobrodošla. Še posebej spomladi in pozno jeseni.

V obeh sezonah naravna zaloga hrane ni posebej velika. Medtem ko spomladi v velikem številu ni na voljo niti zrelih sadežev niti žuželk blizu tal, pozno jeseni po naravnem kolobarjenju spet primanjkuje hrane – še posebej, ker druge male živali močno tekmujejo z ježki za redko preskrbo s hrano v pripravi na mirovanje.
Spomladi ježkove lastne rezerve porabi zimsko spanje. Za novo obdobje hranjenja in razmnoževanja ježi potrebujejo dovolj nove hrane – ki je, zlasti po ledenih ali dolgotrajnih zimah, ni vedno mogoče najti v zadostnih količinah.
V drugi polovici leta imajo ježi svoje potomce. V času prvega vzrejanja so ježkove potrebe po hrani še posebej visoke. Ker ježi običajno kotijo več mladičev, med mladimi ježi vlada neposredna konkurenca za hrano. Navadno ni vedno na voljo dovolj hrane, da bi vsi mladiči preživeli zimo.

Kam naj dam ježevo hrano?
Hrano za ježe postavite v primerno posodo na mirno, ne preveč izpostavljeno mesto. Ježi po naravi cenijo varnost. Tišje in dostopnejše bo območje za hranjenje, bolje bo sprejeto. Majhni nasipi, robovi žive meje ali mesta ob vrtnih ograjah, ki niso neposredno vidna, so dobra mesta za ježko hrano.

Priporočilo za hranjenje:
Dajte približno 4 žlice hrane Quiko Hedgehog vsak dan v plitvo posodo. V drugi posodi zagotovite tudi nekaj sveže vode.

Ne dodajajte mleka: ježi, tako kot druge majhne živali, ne prenašajo laktoze. Uživanje mleka lahko povzroči hudo drisko in v nekaterih primerih celo usodno. Tudi v majhnih količinah mleko deluje odvajalno in je zato prehransko kontraproduktivno.

Pomembno:
Jež je nočna žival in je samo zvečer.

Sestavine:
pekovski izdelki, jagodičevje, koruza, soja, oreški, korenje, kozice, raki, med, meso in živalski derivati, olja in maščobe.
Teža Ni na voljo
VELIKOST

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Ni na zalogi

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 36 Točke
-
+
popust-20%
Kupi ta izdelek in pridobi 7-12 Točke
Počisti
-
+
Kupi ta izdelek in pridobi 24-28 Točke
Počisti
-
+

    Podatki proizvoda: