buba-trgovina-icon-logo

10% popust za naše stranke s promocijsko kodo BUBA10 / Velja le za enkraten nakup.

Nekton MSA

NEKTON – MSA

VITAMIN D3 –ELEMENTI V SLEDOVIH – AMINOKISLINE – KALCIJ-FOSFATI

TONIK ZA OKREPITEV HIŠNIH LJUBLJENČKOV

NEKTON-MSA je visoko koncentriran preparat, sestavljen le iz mineralnih elementov ter dopolnjen z vitaminom D3 in aminokislinami.

NEKTON-MSA oskrbuje metabolizem in kosti s potrebnimi minerali in aminokislinami, pomaga preprečevati rahitis, aktivira metabolizem, ter pomaga pri pomanjkanju kalcija.

Makro-elementi, kot sta kalcij in fosfor, so zelo pomembni za splošno rast in strukturo kosti živali, vendar se jih večinoma uporablja v povezavi z vitaminom D3, ki deluje kot vezni vitamin. Mikro elementi ali elementi v sledovih so potrebni za izgradnjo različnih tkiv in za ohranitev encimov, prebavnih in hormonskih sistemov. Vitamin D3 ureja presnovo kalcija in fosforja ter jim omogoča vgradnjo v kosti. Čeprav ne more nadomestiti pomanjkanja kalcija in fosforja, pa lahko pomaga pri absorpciji teh mineralov v črevesju. Tako kot pomanjkanje kalcija in / ali fosforja vodi v rahitis, tako k temu vodi tudi premajhen vnos vitamina D3. Rahitis je motnja v rasti kosti zaradi pomanjkanja predhodno naštetih makro-elementov in se lahko pojavi tako pri mladih kot pri odraslih živalih. Rahitis povzroča zaostanke v rasti pri živalih. Ptice, ki trpijo zaradi te bolezni imajo grobo, nesijoče perje, so otopele in na začetku kažejo rahle znake ohromelosti, ki hitro napredujejo v t.i. “tresočo paralizo”. V kasnejših fazah te bolezni, žival trpi zaradi ukrivljenosti nog, vendar ponavadi umrejo zaradi splošne izčrpanosti, še preden dosežejo stopnjo deformacije kosti.

UPORABA:
Predvsem se NEKTON-MSA uporabljajo pri živalih za razplod, saj v tem času žival potrebuje višji vnos mineralnih elementov kot pri običajni vzreji. Hkrati NEKTON-MSA zagotavlja zadostno količino osnovnih makro in mikroelementov pri zarodkih. Npr.: povečana količina kalcija pomaga pri preprečevanju tanke lupine v primeru vzreje ptic. NEKTON-MSA je prav tako bistvenega pomena za živali, ki trpijo zaradi pomanjkanja kalcija.

NEKTON-MSA ni topen v vodi. Treba ga je dodati k mehki hrani ali v mešanico peska za ptice.

DOZIRANJE: Priložena dozirna žlička zdrži 1,7 g vsebine.

Sesalci (psi, mačke, zajci in drugi majhni sesalci itd):

  • 2g na kg telesne teže pri odraslih živalih
  • 4g na kg telesne teže pri rastočih živalih.

Ptiči:

  • Dodajte 1 g za 3 ptice (pribl. velikost pismonoše) da bodisi k mehki hrani ali pa zmešajte s ptičjim peskom v razmerju 1:1.
  • NEKTON-MSA je primeren za vse vrste ptic. 

Plazilci
Plazilci potrebujejo veliko različnih mineralov, ki jih lahko zagotovimo z našim NEKTON-REP dodatkom. NEKTON-MSA se lahko uporabi kot dodatek, ko se pojavijo bolezenski simptomi zaradi pomanjkanja mineralov.
Najmanjša vsebnost na 1000 g: glej nalepko

NEKTON-MSA je dostopen v različnih pakiranjih: 40g, 80g in 180g.

POMEMBNO: Hraniti v temnem, suhem in hladnem prostoru. V neodprti embalaži in ob pravilni hrambi, so vitamini v NEKTON-MSA uporabni do datuma izteka uporabe (glej nalepko).

Zaradi višje vsebnosti vitamina D in elementov v sledovih, kot pa jih lahko najdemo v popolni krmi, se pripravek  lahko doda le do 10% dnevnega ptičjega obroka.

Teža Ni na voljo
VELIKOST

, ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 12 Točke
-
+
popust-20%

Na zalogi

Kupi ta izdelek in pridobi 4 Točke
-
+

Original price was: 6,90 €.Current price is: 5,51 €.

popust-20%
Kupi ta izdelek in pridobi 7-12 Točke
Počisti
-
+
Kupi ta izdelek in pridobi 12-14 Točke
Počisti
-
+

od 14,90 

    Podatki proizvoda: